Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Keizerlijke Stout
Warme chocolademelk is een onderdeel van de winter waar we midden in de zomer naar uitkijken. Bijna geen enkele andere drank verspreidt zo’n aangename warmte en volle voldoening als de romige combinatie van volle melk en chocolade. Veel landen over de hele wereld hebben hun eigen versie van de delicatesse. In Noord-Amerika wordt cacao geserveerd met een handvol kleine marshmallows, terwijl in Duitsland of Oostenrijk vaak slagroom wordt gebruikt. In India gebruiken ze lichte chocolade in plaats van pure chocolade en combineren ze dit met de vurige kruiden van gember, kaneel, kardemom, kruidnagel en peper. De Fransen geven de voorkeur aan een bijzonder dikke, romige consistentie en drinken een mengsel van pure chocolade, melk en room. Hetzelfde geldt voor de Italianen, die het mengsel soms zelfs dikker maken met maizena.
Voor hun bierachtige versie van ons favoriete winterdrankje kozen de brouwers van To Øl voor de Mexicaanse versie. De Maya's waren waarschijnlijk de eerste mensen ter wereld die cacao dronken en tot op de dag van vandaag volgen mensen nog steeds traditionele recepten uit die tijd om een heel bijzondere warme chocolademelk te bereiden. Naast donkere, volle chocolade zijn de hoofdingrediënten kaneel en hete pepers. To Øls Imperial Stout Mexican Hot Chocolate is hierop gebaseerd en wordt een heel jaar op vat gerijpt met toevoeging van walnoten, pecannoten en hazelnoten, amandelen, kaneel, cacaonibs, chili en lactose.
Bevat gerstemout , lactose en noten