De Karmeliet Tripel van de Belgische brouwerij Bosteels werd voor het eerst gebrouwen in 1996. Volgens de legende was dit echter niet de allereerste keer. Volgens de brouwerij is de Karmeliet Tripel ’96 gebrouwen volgens een oud recept dat al ruim 300 jaar bestaat. Of dit waar is weten we niet, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat de tripel uitzonderlijk lekker smaakt. En dat is waar het uiteindelijk om gaat.
Een bijzondere specialiteit van de Belgische brouwerijen zijn de giststammen die voor het bier worden gebruikt. Er zijn talloze bijzondere gisten die al generaties lang van brouwer op brouwer worden doorgegeven en die de bieren een heel eigen karakter geven. Bosteels beschikt tevens over een assortiment eigen huisgisten van de brouwerij, die ook voor dit bier gebruikt zijn.
De Karmeliet Tripel vloeit in een bijna heldere, goudbronsachtige tint het glas in en vormt een massieve schuimkraag. Bij blootstelling aan licht vertoont het bier prachtige lichtreflecties in geel en goud. Uit het dichte, witte schuim stijgt een aanvankelijk zeer fruitig aroma op. Rijpe banaan ontmoet een pittig vleugje vanille in de neus, en een sterk aroma van geroosterde noten complementeert het voortreffelijke mengsel. De initiële smaak presenteert een heerlijk zacht, rond bier dat indruk maakt met een grote romigheid en complexe aroma’s. Vanille ontmoet pittige citrusvruchten in de mond, de banaan vormt een zachte, zoete basis en een beetje noot completeert de aromaten.
Bijzonder en erg lekker!
Water, gerstemout , hop, gist