Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Toen Kasteel Brouwerij Van Honsebrouk haar allereerste speciaalbier op de markt bracht, was dat pas in 1955. Daarmee werd de brouwerij een absolute pionier als het om speciaalbieren ging. De creatie heette Bacchus Oud Bruin en was de eerste in een lange reeks fijne biercreaties onder het Bacchus-label. Naast het traditionele Vlaamse bruinbier bestaat dit assortiment vandaag de dag ook uit een Kriek met kers en een Framboise met frambozen.
Het originele brouwsel onder de naam Bacchus is een echte Belgische klassieker: het bruine bier uit Vlaanderen wordt al eeuwenlang gebrouwen. De familie Vanhonsebrouk bekeek het basisrecept van het streekbier en bracht enkele slimme wijzigingen aan. Het resultaat is een donker bier dat indruk maakt met een vakkundig evenwicht tussen zoetzure componenten. Het karakter is vergelijkbaar met dat van goede wijn en combineert de fruitige zuurgraad van de druivenmost met delicate karameltonen en goed gedoseerde gebrande mout. In tegenstelling tot de conventionele Vlaamse Oud Bruin is de zuurgraad goed in balans en geeft het bier zijn verfrissende karakter en een zo fijne afdronk dat je de volgende fles meteen uit zijn voortreffelijke papieren mantel wilt halen.
De creatie brengt een drinkbare 4,5% in het glas en scoort met sterke zuurgraad, zachte zoetheid, puntige bitterheid en een volle lichtheid.
Water, gerstemout , hop, gist, suiker