Zoals bij de meeste producten hangt de kwaliteit van bier af van de kwaliteit van de afzonderlijke grondstoffen. Bijna niemand neemt dit feit zo serieus als Brouwerij 3 Fonteinen uit België. De brouwerij werkt samen met een aantal regionale boerderijen en heeft zelfs het Pajot Cereal Collective opgericht om uitstekende brouwgranen te verkrijgen. Geen wonder dus dat ongeveer de helft van de gebruikte hop afkomstig is uit de hoptuinen in België en de zure kersen voor de Oude Kriek op Belgische bodem groeiden. Voor het kersenbier zijn zoveel dieprode vruchten gebruikt dat er uiteindelijk zo’n 350 gram kersen per liter gerstesap overblijven.
De kersen proef je niet alleen, je ziet en ruikt ze ook: Het robijnrode bier met delicaat roze schuim ruikt intens naar volledig rijpe, sappige kersen, die zich in de neus combineren met hints van citroen en eikenhout. De aanvankelijke smaak is droog als een fijne rode wijn en heeft dezelfde kruidige tonen van aards hout, donkere druiven en leer. Het aromatische spel wordt gecompleteerd door volle zure kersen, bloemige hop, funky gist en lichte mout. Een fruitig zuur onderstreept het biergenot en vormt een zure afdronk die kersen- en citrustonen op de tong tovert en doet verlangen naar nog een fles.
Dit voortreffelijke bier hebben wij ook biologisch in voorraad .
Water, gerstemout (60%), rauwe tarwe (40%), zure kersen, oude hop