Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Op het eerste gezicht hebben perziken en druiven weinig met elkaar gemeen, maar als je beter kijkt, besef je dat de twee planten dezelfde habitat waarderen: ze houden allebei van hetzelfde klimaat, gedijen in dezelfde grond, hebben zeer vergelijkbare voedingsstoffen en een vergelijkbare hoeveelheid water nodig. Om deze reden zijn er talloze perzikbomen te vinden op de wijngaarden van de wereld en is er zelfs een subcategorie perzik die naar deze locatie verwijst. De wijngaardperzik is een vrucht die traditioneel in wijngaarden wordt verbouwd. Een smakelijke specialiteit is de wijngaardperzik uit de Moezel. De Moezel is een wijnbouwgebied met eeuwenoude traditie en een plek waar perziken al lang deel uitmaken van het culturele landschap.
De brouwerij 3 Fonteinen uit België weet de voortreffelijke smaak van deze bijzondere perzik te waarderen en zet hem daarom centraal in het gelijknamige bier: Wijnbergperzik is een lambiek die vier maanden heeft gerijpt op perziken uit de Moezel.
3 Fonteinen Wijnbergperzik is gebaseerd op een mengsel van lambiek die verschillende tijdsduur heeft bewaard en vloeit in een prachtig oranje goud in het glas. Er vormt zich een vluchtig vleugje schuim en ruikt verleidelijk naar sappige perziken. De smaak volgt de olfactorische eerste indruk en brengt uitbundige perziktonen, fruitige zuren, citrustonen, aards eikenhout en bloemige hop op de tong.
Water, gerstemout , rauwe tarwe , perziken, oude hop