Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Het brouwen in België is niet – en is dat ook nooit geweest – gebonden aan de strikte regels van de Beierse Zuiverheidswet. Daarom heeft het land zijn eigen op bier gebaseerde formele taal ontwikkeld. De traditionele Belgische bierstijlen verschillen ver van die van andere Europese landen en vallen op door hun complexiteit, intensiteit en niet in de laatste plaats door hun onconventionele ingrediënten. Fruit vond zijn weg naar de Europese brouwerijen als onderdeel van de ambachtelijke bierbeweging, maar wordt er in België al heel lang mee gebrouwen. Specialiteiten als Kriek of Framboise zijn al een tijdje niet meer weg te denken uit het Belgische bierlandschap.
Brouwerij 3 Fonteinen heeft diverse lambieken met fruit in het assortiment, waaronder Braambes, een brouwsel met bramen. Het bessengenot is gebaseerd op een bier dat gemaakt is van lambiek die verschillende tijdsduur heeft gerijpt. De oudste hiervan werd vier jaar in eikenhouten vaten bewaard voordat er Braambes van werd gemaakt. Door maceratie kreeg het mengsel een bramensmaak: de lambiek werd vier maanden op de middernachtzwarte vruchten bewaard.
3 Fonteinen Braambes vloeit in het glas in een krachtig reebruin met een vleugje bessenrood en wordt bekroond met een delicate sluier van schuim. De geur en smaak zijn opgebouwd uit intense bramentonen, aardse kruiden, kruidige houten vaten, leer, vanille en funky gist.
Water, gerstemout , rauwe tarwe , bramen, oude hop