Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Wee Heavy is niet alleen de Schotse naam voor iets dat wat zwaar is, maar ook de naam van een bierstijl daaruit. Deze extra sterke versie van een klassiek Schots bier wordt gefermenteerd met een speciale gist en vergist bij iets koudere temperaturen dan traditioneel bier. Dit resulteert in een volle, rechttoe rechtaan smaak waarbij het vooral om de mout draait.
De Ierse brouwerij Rye River Brewing Co. drinkt graag zo nu en dan een Wee Heavy, dus besloten ze er een eigen versie van uit te brengen. De Scotach (Iers-Engels voor “Schots”) Wee Heavy is een op vat gerijpte variant van de traditionele Wee Heavy en brengt een indrukwekkend alcoholpercentage van 10,0% op tafel. Het moutige brouwsel presenteert zich in een roestrood lichtbruine kleur in het glas en is versierd met een fijnporige kroon van ivoorkleurig schuim. De geur van ovenverse zandkoekjes (Schotse koekjes gemaakt van suiker, boter en bloem) vult je neus en wekt je dorst. Een verwarmende symfonie van dikke, zongerijpte granen, kruimelig gebak, marsepein en zoete kersen verstrikt het gehemelte. De opslag in het vat geeft de natuurlijke aroma's van het bier een complexe intensiteit en draagt ook bij aan kruidige vanille- en aardse houttonen. De alcohol is slim in de smaak geïntegreerd en zorgt voor een vurige warmte die lichaam en geest verrukt.
Water, gerstemout, tarwe , hop, gist