Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Het concept van de biologisch-dynamische landbouw volgt het principe van de circulaire economie. Boerderijen die dit pad volgen combineren veehouderij en voedselproductie: mensen, dieren, planten en bodem leven samen in een symbiose en profiteren van elkaar. De dieren zorgen voor waardevolle mest die de bodem productief maakt, de planten voeden dieren en mensen en de boer zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Het duurt een tijdje voordat de processen op gang zijn en de opbrengsten zijn aanzienlijk lager dan in de conventionele landbouw, omdat er geen kunstmatige bemesting plaatsvindt en delen van de oogst weer in de kringloop terechtkomen. Veel boeren laten zich hierdoor afschrikken, maar het team van Finca Parera niet.
Ruben, Kike en twee Jordis verbouwen wijn, fruit, groenten, granen en olijven in Sant Llorenç d’Hortons en houden vee en bijen op hun landgoed. Zij en hun boerderij kwamen bij ons in beeld door hun samenwerking met de Spaanse brouwerij Espiga: voor hun zogenaamde Grape IPA haalden de brouwers de experts voor goede wijn aan boord. Het product van het gezamenlijke werk heet Symposium en is gemaakt met most van de Xarel·lo-druif.
De bijzondere IPA combineert citroenachtige frisheid, zoete bananentonen en zonovergoten druiven en geeft ons het beste van druivenmost en de hopsoorten Aramis, Centennial, Citra, Columbus, Loral en Mistral.
Water, gerstemout , havervlokken en tarwevlokken , hop, gist