Hoewel dit drankje van Espiga door een brouwerij is gemaakt en in blik zit, is het geen bier. Ginger Coffee is eigenlijk precies wat er op het blik staat: een verfrissende en onconventionele mix van koud gezette koffie en Espiga’s populaire gemberbier . Het team kwam op het idee voor dit buitengewone brouwsel tijdens een bezoek aan hun vrienden uit Onyva. Onyva runt niet alleen verschillende cafés en eerlijke handel met kleine koffieboerderijen over de hele wereld, maar ook een eigen koffiebranderij. Echte koffie-experts en de beste partners voor Espiga om zich op geheel nieuw terrein te begeven.
Onyva heeft koffie uit Guatemala, bereid met koude extractie, bijgedragen aan het project. Bij dit behoedzame proces worden grofgemalen koffiebonen 12 tot 24 uur bij kamertemperatuur geweekt. Vervolgens wordt het koffiedik eruit gefilterd en is de drank klaar om van te genieten. Of gewoon klaar om te trouwen met het sprankelende gemberbier van Espiga, gemaakt van gember, biologische citroenen en suikerriet.
Naast de zoete, bijna chocoladeachtige tonen van de koffie, brengt Ginger Coffee een heerlijke gemberfrisheid en een vleugje fruitige kruidigheid in het glas. De makers serveren de gemberkoffie het liefst goed gekoeld in een hoog, slank glas met veel ijsblokjes.
Water, biologische citroenen uit Penedès, rietsuiker, kaliumsorbaat, citroenextract, gember, koffie