Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Om hun assortiment van de mooiste ambachtelijke bieren uit te breiden met enkele verfijnde voorbeelden, hebben de brouwers een nieuwe serie bedacht: Vinum Maximus is een serie sterke gerstewijnen die verfijnd worden met een lange bewaartijd in eikenhouten vaten. De rijping op vat vergt veel geduld en toewijding; de brouwer mag zijn werk op geen enkel moment uit het oog verliezen, maar in het beste geval wordt de inspanning beloond met een complex, smaakvol en goed afgerond meesterwerk.
Deel 1 van de Vinum Maximus-serie is een volumineus bier dat maar liefst 12 maanden heeft gerijpt in vaten waarin voorheen Wild Turkey Bourbon zat. De creatie heeft een indrukwekkend alcoholpercentage van 11,5% en combineert het dichte, volle karakter van een goede gerstewijn met het heerlijke aroma van het eikenhouten vat.
Het afgewerkte bier vloeit in een ondoorzichtige bruine tint in het glas en glinstert robijnrood bij blootstelling aan licht. Er vormt zich een vleugje romig beige schuim en straalt een sensuele geur uit van fijne chocolade, gekonfijt rood fruit, karamel en bourbon. De initiële smaak onthult een krachtig postuur met een zijdezacht mondgevoel en een symfonie van donkere aroma’s: subtiel smeltende chocoladepasta op de tong voordat deze wordt vergezeld door toffee, gedroogde pruimen, rumrozijnen en bruine suiker. Een vleugje kaneel en vanille maken de genietervaring compleet.
Water, Gertsenmout , hop en gist