De winter komt snel dichterbij en daarmee gepaard gaat regen, sneeuw, kou, modder, mist en duisternis. Het enige lichtpuntje in deze tijd zijn de seizoensspecialiteiten die nu als paddenstoelen uit de grond schieten. In augustus lagen de eerste stollen-, peperkoek- en chocolade-kerstmannen in de schappen van de supermarkten, en nu komen daar langzaam bock- en kerstbieren, glühwein en andere lekkernijen bij.
Ook de ciderfabrikant uit Somersby voegt een delicatesse toe aan het buffet: hun Somersby Winter Cider is een pittige appelwijn die is gemengd met winterkruiden. De drank combineert de zachte zoetheid en zachte zuurgraad van vers geperste appels met de warme specerijen van kaneel. Het hoogtepunt is dat je zowel ijskoud als warm van de cider kunt genieten. Met een scheutje amaretto en een topping room tovert u een heerlijk alternatief voor glühwein tevoorschijn. De cider heeft een goed alcoholpercentage van 4,5% in het glas en past goed bij zowel zoete als hartige gerechten.
Als we zin hebben in iets hartigs, combineren we de wintercider met kaasspätzle: handgeschraapte spätzle met bergkaas, gebakken uitjes en wat bieslook harmoniëren heerlijk met de frisse appelzoetheid. Ook ovenverse kaneelbroodjes met glazuur en kristalsuiker of appelbeignets in bierbeslag smaken er heerlijk bij.
Appelwijn (51%), water, suiker, appelsap uit appelsapconcentraat, kooldioxide, natuurlijke aroma’s, zuurteregelaar citroenzuur, kleurstof ammoniakaramel