Hefeweizen is een bovengistend, meestal ongefilterd bier dat zijn oorsprong vindt in het 16e-eeuwse Beieren. De eerste gedocumenteerde vermelding van Hefeweizen-bier dateert uit hetzelfde jaar als het Beierse Reinheitsgebot, en het is sindsdien uitgegroeid tot een van de populairste bieren in zijn thuisland. Dankzij de combinatie van gerstemout en tarwemout en de gist die in het bier achterblijft, heeft Hefeweizen een robuuste, kruidige en fruitige smaak. Ondanks zijn stevige postuur en romige textuur is het fris en bruisend. Hefeweizen combineert perfect met de Beierse keuken, maar kan ook zo gedronken worden.
De meesterbrouwers van Spaten-Franziskaner-Bräus zijn experts in deze populaire bierstijl. Jaren geleden specialiseerden ze zich in de productie van diverse, doordrinkbare en volle tarwebieren en brouwen ze een fantastische selectie. Eén bier is uitgegroeid tot een ware publiekslieveling: de Franziskaner Hefe-Weissbier Hell, de klassieker waar iedereen van geniet.
Het heerlijke origineel stroomt het glas in met een koperachtige, honinggouden tint. Een kleine kroon van dicht, stevig, bloesemwit schuim rust op de ondoorzichtige body, getint met sterke gistsluiers. De geur van ovenvers bananenbrood en zongerijpte citrusvruchten dringt de neus binnen en wekt de dorst. Een smaaktest onthult een fijn mousserend tarwebier met frisse fruitcomponenten, volle kruiden, een zachte korrel en een milde zoetheid – een harmonieus drankje dat je doet verlangen naar meer!
Water, tarwemout, gerstemout , hopextract, gist