De Oude Geuze is een traditionele Belgische bierstijl. Lambieken van verschillende leeftijden worden met elkaar getrouwd om de eigenschappen van jong, vers gebrouwen bier te combineren met die van oudere, meer rijpe brouwsels en van beide te profiteren. Een echte meester van deze stijl is Armand, die zijn kunst in de loop van een lange brouwcarrière perfectioneerde en later doorgaf aan zijn opvolgers. Met regionale grondstoffen van de beste kwaliteit, eeuwenoude technieken, aloude vakmanschap en veel rust produceert zijn team onvergelijkbaar meesterlijke Oude Geuze in veel verschillende uitvoeringen.
Voor de klassieker, de eenvoudige Oude Geuze in ongeraffineerde vorm, worden zes verschillende lambieken met elkaar getrouwd. De individuele basisbieren zijn afkomstig van drie bekende brouwerijen en werden opgeslagen in zes verschillende houten vaten. Ongeveer 80% van het brouwsel werd drie tot vier jaar bewaard, de overige 20% is jonger bier. De Oude Geuze is niet gepasteuriseerd of gefilterd en wordt na het bottelen nog een jaar bewaard, waarbij hij een verdere gisting ondergaat. Deze laatste stap van verfijning geeft de specialiteit een champagne-achtige bruis en rondt het karakter tot in de perfectie af.
Het meesterwerk vloeit in een delicaat troebel kopergoud in het glas en wordt bekroond met een sluier van zacht, gebroken wit schuim. Een fijn aroma van zonovergoten appels, rijp steenfruit, mousserende witte wijn, citroen, leer en kruidig eikenhout loopt als een rode draad door de geur en smaak. De Geuze heeft een elegante zuurgraad die prachtig harmonieert met het volle aroma.
Water, gerstemout (60%), ruwe tarwe (40%), oude hop