Ambachtelijke brouwers hebben een paar trucjes in petto om hun creaties nog intenser en interessanter te maken. Hop, mout en gist zijn uitstekende ingrediënten voor het vormgeven van het aroma en bieden een schat aan smaaknuances. Maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden, vooral als u de beperkingen van het Beierse Reinheitsgebot niet zo serieus neemt.
Vanaf het begin heeft de in Boedapest gevestigde brouwerij FIRST Craft Beer de smaak van haar bieren centraal gesteld in haar dagelijkse werkzaamheden. Ze bevrijdt zichzelf van de beperkingen van de regel van vier ingrediënten om haar klanten een nog breder scala aan opties te kunnen bieden. De Banger is een populair bier uit hun assortiment, dat naast twee soorten granen en de hopsoorten Idaho 7, Cashmere, Citra en Riwaka ook een extra ingrediënt bevat: Phantasm. Oplettende bierliefhebbers zijn de afgelopen maanden wellicht al op dit gloednieuwe basismateriaal gestuit. Phantasm is een poeder dat wordt gemaakt van de gedroogde schillen van de Marlborough Sauvignon Blanc-druif en wordt gebruikt vanwege het hoge gehalte aan thiolprecursoren. Wanneer deze verbindingen in contact komen met gist, komen er intense fruittonen vrij.
In The Banger van FIRST worden ze gecombineerd met de hopelementen om een vuurwerk van pittige citrus en sappige tropische fruittonen te creëren. Gecombineerd met een stevige bitterheid resulteert dit in een volmondig drinkgenot.
gerstemout , havermout , hop, gist, water, havervlokken