Ale

Samen met pils is bier een van de twee hoofdgroepen van alle bierstijlen. De term ale wordt vaak op hetzelfde niveau gezet als de term bier, wat onjuist is omdat een ale een bierstijl is die kan worden geclassificeerd onder de algemene term bier.

Omdat de bierstijl Ale een van de bieren van hoge gisting is, kunnen alle bieren van hoge gisting ook worden ingedeeld in de klasse van de ales ( Pale Ale , India Pale Ale , Red Ale, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Saison, Lambic, Weizen , Porter , Stout enz.). Bieren van hoge gisting worden vergist met gist van hoge gisting bij een temperatuur van ongeveer 15°C – 27°C.

Deze vorm van fermentatie heeft zijn naam om de volgende reden: Omdat bovengistende gisten tijdens de gisting langere knopgroepen vormen dan ondergistende gisten, wordt daar meer CO 2 opgevangen, waardoor de gistdeeltjes naar de oppervlakte stijgen.

Voor ales is echter op voorhand geen typische smaak vast te stellen, aangezien Pale Ale en India Pale Ale (IPA's) indruk maken met hun heldere hoptoets, terwijl porters en stouts een zeer moutige smaak hebben.