Terwijl troebelheid, gisttroebelheid en onduidelijkheden lange tijd zorgvuldig uit het brouwproces werden gefilterd, worden de aromatische zwevende deeltjes in bier nu nog meer gewaardeerd. De ambachtelijke bierbeweging heeft gezorgd voor bewustwording rondom ambachtelijk bier en de focus gelegd op wat essentieel is: smaak. Steeds meer brouwerijen kiezen er bewust voor om hun bieren niet te filteren (en te pasteuriseren) en geven daarmee het goede voorbeeld voor natuurlijk, eerlijk en lekker bier.
Tarwebier is een van de weinige bierstijlen waarbij een zekere mate van troebelheid werd getolereerd, zelfs in tijden van kristalheldere creaties. Het prachtige sluier dat idealiter door een tarwebier loopt, is een samenstelling van gist en eiwit. Als het brouwsel niet gefilterd wordt, zullen er ook delicate hop- en moutresten in zitten. Deze smaakvolle mix geeft de tarwe een extra kick en een prachtig troebel uiterlijk.
Brouwerij Engel is deze weg ingeslagen en presenteert ons een natuurlijk troebel tarwebier met een ondoorzichtige perzikgoude kleur. Een kroon van stevig, luchtig schuim bevindt zich op de mistige body en verspreidt een verleidelijke geur van versgebakken bananenbrood en warme kruidnagel. De eerste slok is zijdezacht en streelt de tong met rijpe banaan, fluweelzacht graan en kruidige gist. De Engel Hefeweizen Naturtrüb is een fijn mousserende koolzuurhoudende biersoort met een lichte hopbitterheid die de sterke zoetheid in evenwicht brengt.