De kers is een zomerfruit met vele toepassingen. Je kunt er heerlijke taarten en cakes mee bakken, er dieprode jam van maken, het tot sap persen, het vers van de boom plukken en er direct van genieten, je kunt er stevige sauzen voor gebraad en wild mee verfijnen, je muesli ermee op smaak brengen, er ijs mee maken en desserts mee bereiden. In België wordt de kriek ook gebruikt om het lekkerste kriekenbier te brouwen. Deze bijzondere stijl heet Kriek en kent daar een lange traditie.
Timmermans is specialist in Kriek, Lambiek en fruitbieren: de brouwerij uit het Belgische Pajottenland heeft van deze bieren haar specialiteit gemaakt en biedt ons in deze categorie een ruim assortiment aan verschillende bieren. Hun Kriek is een klassieke lambiek, samengesteld uit verschillende op vat gerijpte bieren, met een alcoholpercentage van slechts 4,0% en op smaak gebracht met een vrachtwagenlading vers geplukte kersen en zwarte peper.
Deze kersenrode schoonheid is versierd met een romige kroon van roze schuim en ruikt alsof je onder de zwaar beladen takken van een kersenboom staat. De krachtige fruitigheid blijft vanaf de eerste slok aanwezig en domineert de gehele drinkervaring: sappige kersen vullen de mond, een verfijnde hint van peper zorgt voor een subtiele kruidigheid en een elegante kruidigheid die een prachtig contrast vormt met de zomerse zoetheid van de kers.
Water, gerstemout , suiker, vruchtensap (kers), tarwe , aroma’s (kers, peper), hop