Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
De nieuwste creatie van Rye River heet Embers en is geïnspireerd op de historische Grodziskie-bierstijl. Deze Poolse specialiteit is een witbiersoort gemaakt met op eikenhout gerookte granen. Traditioneel wordt alleen tarwemout gebruikt, wat het brouwsel een heerlijke rokerige smaak geeft. Omdat bieren van deze stijl licht, fris en koolzuurhoudend zijn, worden ze de champagne van Polen genoemd. In overeenstemming met deze bijnaam heeft de Ierse brouwerij haar interpretatie gebotteld in elegante champagneflessen. Voordat het brouwsel echter de chique gedaante aannam, werd het zes maanden bewaard in vaten waar voorheen tequlia van de variëteit Añejo in zat. Deze tussenstap verzacht het oorspronkelijke aroma van het bier, verdiept de zoetheid ervan en verrijkt het smaakprofiel met tonen van citrusfruit, vanille, rozijnen en aards hout.
Net als zijn historische model wordt Embers ook gebrouwen met tarwemout, gerookt boven eikenrook. De zogenaamde tarwewijn vloeit in een robijnrode, glinsterende honingtoon in het glas en wordt bekroond met een vluchtige sluier van ivoorkleurig schuim. Een sterke potpourri van warme kruiden, bruin gespikkelde banaan, kruidnagel, gist en rijp fruit stijgt naar de neus, de eerste drank volgt met een soortgelijk repertoire: zongerijpte tarwe, ovenvers bananenbrood, rook en kruidnagel vormen samen een vol krachtig bierplezier.
Dankzij de grote fles is deze lekkernij perfect om samen te delen en te proeven!
Water, gerstemout , gerookte tarwemout , tarwemout , hop, gist