Zoals met veel dingen is de basis cruciaal bij bier. Zonder de beste grondstoffen kunnen zelfs de beste, meest deskundige en meest bekwame teams geen goed resultaat behalen. Onze favoriete drank heeft niet veel nodig: zuiver, bij voorkeur zacht water, mout van zongerijpte granen, aromatische hop en een hardwerkende gistcultuur. Die laatste wordt vaak in eigen beheer verbouwd en het water kan soms uit de eigen bronnen van de brouwerij worden gehaald, maar voor de andere twee ingrediënten zijn brouwerijen meestal afhankelijk van leveranciers. Daarom is het belangrijk om goede contacten te onderhouden met lokale boeren en een relatie met hen op te bouwen.
Cierzo Brewing heeft precies dat gedaan: Agronet voorziet hen van alles wat ze nodig hebben, en ze delen wederzijds respect en genegenheid. Toen Agronet onlangs een partnerschap aanging met Hop Revolution, een hopleverancier uit Nieuw-Zeeland, vierde Cierzo de verbintenis met een feestelijk bier.
Green Team is een hazy Double IPA boordevol Nieuw-Zeelandse hop. De Motueka-, Nelson Sauvin-, Pacific Jade- en Rakau-variëteiten leveren maar liefst 60 bitterheidseenheden en een explosie van fruitige, harsachtige en hoppige smaken. Een zomers brouwsel dat het groene goud in al zijn glorie viert.
Water, gerstemout , hop, gist, tarwe, haver