Vul hier je e-mailadres in om eenmalig op de hoogte te worden gehouden zodra het artikel weer beschikbaar is.
Voor sommigen is hop slechts een plant met intens geurende bloemen die ze tegenkomen tijdens een wandeling, voor anderen is het hun hele wereld. We hebben het over de mannen en vrouwen in brouwerijen wereldwijd, met name die welke zich toeleggen op craftbier. Hop speelt al eeuwenlang een belangrijke rol in de bierbrouwerij, maar de craftbierbeweging heeft de hop meer dan ooit in de schijnwerpers gezet. Dit komt doordat het groene goud de meest invloedrijke factor is voor de smaak van bier. Hoewel de keuze van graan en gist ook een verschil kan maken, is hop de krachtigste bijdrager aan aroma.
Ook het team van Cierzo Brewing is volledig toegewijd aan de plant en creëerde onlangs een smakelijk eerbetoon: Objectif Houblon, een Belgisch geïnspireerde IPA, gecreëerd in samenwerking met de Italiaanse brouwerij Torre Mozza. De BIPA viert het groene goud in al zijn glorie.
Dit honinggouden collaboratieve brouwsel is gebrouwen met Citra- en Sabro-hop en is zelfs in zijn aroma extreem hoppig: frisse dennen, zomerbloemenweide en rijpe abrikoos strelen de neus en wekken je eetlust op voor de eerste slok. Het smaakprofiel bestaat uit zeer vergelijkbare componenten en verrukt met kruidige dennenhars, vers gemaaid gras, bloemige tonen, sappig steenfruit en een frisse bitterheid.
Water, gerstemout , hop, gist, tarwe , haver,