Geroosterde mout in een stout is niet ongebruikelijk, maar handgebrande cacaonibs wel! De Zuid-Franse brouwerij Blue Coast heeft kosten noch moeite gespaard voor haar nieuwste creatie: in samenwerking met de stoutexperts van brouwerij Ritual Lab in Rome creëerden ze een brouwsel dat naast hop, mout, gist en water ook Canadese ahornsiroop en cacao uit Peru bevat, die in eigen huis wordt gebrand in de brouwerij Blue Coast.
Dit voortreffelijke brouwsel heeft een pittig alcoholpercentage van 9,5% en vloeit uit de fles met een aangename, fluweelzachte zachtheid. Deze frisse textuur is te danken aan het gebruik van havervlokken. Geroosterde mout is verantwoordelijk voor de diepe koffiebruine kleur. De geur van ovenverse haverkoeken, warme chocolademelk en espresso nodigt uit tot proeven. Een smaaktest onthult een volumineus bier met een evenwichtige zoetheid, kruidige warmte en betoverende aroma’s. Zacht smeltende chocolade, mokka, geroosterde granen, pruimenjam en haverkoeken combineren in de mond met de onmiskenbare, licht rokerige kruidigheid van fijne ahornsiroop.
Maple Storm is een zogenaamde ontbijtstout en biedt alles wat we van een goed ontbijt verwachten: vers gezette koffie, ovenwarme koekjes, zelfgemaakte jam, stevige ontbijtgranen en een flinke scheut chocolade. De volgende keer dat we zin hebben in ontbijt in plaats van avondeten, pakken we deze delicatesse!
Water, gerstemout, tarwemout, havervlokken , ahornsiroop, lactose , cacaonibs, hop, gist