Sinaasappelen zijn een van de meest populaire citrusvruchten van allemaal. Je kunt ze schillen en gewoon eten, of het sap eruit persen. Maar je kunt er ook een hele reeks heerlijke gerechten mee bereiden. Wij houden bijvoorbeeld van de zonnige gele jongens in salades. Hiervoor halen we de filets tussen de schillen en serveren ze met fijngesneden venkel en een vinaigrette gemaakt van koudgeperste olijfolie, witte balsamicoazijn en honing. Het geheel is op smaak gebracht met zeezout en versgemalen peper en is zowel in de zomer als in de winter een culinair genot.
Wat brouwerij Espiga uit sinaasappelen tovert, is niet minder leuk: met zonovergoten, biologisch fruit uit Valencia, op minder dan drie uur rijden, brouwt het team een onconventioneel bier dat de smaak van vers geperste sinaasappelen combineert met zachte hop en wilde gisten.
De creatie heet Orange Is My New Love en is gemaakt van twee soorten most. Het ene deel is een sinaasappelmost die werd gefermenteerd met melkzuurbacteriën en aangevuld met vers geperst sinaasappelsap, het andere deel is een boerenmost die verrijkt werd met Cascade-hop en waarvan de fermentatie op gang werd gebracht door wilde gisten. Gecombineerd zorgen ze voor een fijn bier met levendige kooldioxide, een stevig alcoholpercentage van 7,0%, een complexe body en het elegante fruitzuur van vers geoogste sinaasappelen.
Water, gerstemout , tarwemout , havervlokken , tarwevlokken , sinaasappels, gist