Brouwerij Espiga viert haar tienjarig bestaan en doet dat passend met een feestbier. Hun versie van een jubileumbrouwsel is een nieuwe editie van een van hun populairste klassiekers: voor hun verjaardag hebben de brouwers een drievoudige versie van Hyperactive bedacht, een extreem populaire drievoudige dry-hopped IPA. Hoewel het origineel al behoorlijk groot is, is de brouwerij nog een stap verder gegaan en zichzelf overtroffen: hun Triple Hyperactive Moon brengt een krachtig alcoholpercentage van 10,0%, een frisse 45 bittere eenheden, een zwaar trio van hop, drie soorten mout en twee soorten vlokken in het glas.
De (hop)gevulde creatie presenteert zich in een perzikgouden gewaad en is versierd met een klein kroontje van puur wit schuim. Een reukboeket van witte meloen, zonovergoten mango en citrusschil prikkelt de reukzenuwen en veroorzaakt een acute dorst naar bier. De eerste smaak volgt deze uitstekende eerste indruk en opent het drinkplezier met een explosie van sappige fruittonen. Geleidelijk ontvouwen zich hints van papaja, mango, ananas, citroengras en abrikoos op de tong. Een vleugje gist zorgt voor een mooie kruidigheid, terwijl de hop naast het vuurwerk van fruit ook zorgt voor bloemige ondertonen en een bitterheid die de fruitige zoetheid perfect in balans brengt. Het alcoholpercentage van 10,0% is gevaarlijk goed in de smaak geïntegreerd en valt pas op als je in een uitbundige bui bent.
Een werkelijk perfect verjaardagsbier!
Water, gerstemout, tarwemout, havermout, havervlokken, gerstvlokken , hop, gist